Goede mediator maakt het verschil !

Scheiden met kinderenWaarom is het zo belangrijk om een goede mediator te kiezen, die scheidende partijen op een nette manier uit elkaar begeleidt?

En dan komen we weer terug bij ons stokpaardje, waarom ontstaat dit hele gedoe?

Waarom hebben mensen die ooit genoeg van elkaar gehouden hebben om samen kinderen te krijgen, zo een pesthekel aan elkaar dat ze alleen nog maar willen procederen en kunnen ze elkaar niet meer luchten of zien.

Wij merken in onze eigen praktijk dat er steeds meer mensen binnen komen die werkelijk tot het uiterste gespinst zijn om die ander in ieder geval niet weg te laten komen met wat dan ook. Het blijken dus vaak flink opgebouwde, nooit uitgesproken frustraties te zijn, die de meeste mediators lekker laten zitten, maar wij niet.

Wij zijn er namelijk heilig van overtuigd dat dit voor veel mensen de laatste keer is dat ze dingen kunnen uitspreken en daar zorgen we dan ook voor.

Bij ons krijg je de kans om je boosheid/frustratie met die ander uit te spreken zodat je daarna met een schone lei verder kunt.

Dat scheelt je vaak heel veel rechtzaken, pijn en frustratie, want dan heb je het in ieder geval nog een keer duidelijk kunnen zeggen en dat is dan in een veilige omgeving gebeurd, waar wij op een goede manier ingrijpen, als het uit de hand zou gaan lopen.

Voor de meeste mensen is een of twee keer genoeg, een laatste keer de ander vertellen wat je echt van hem of haar vond en waar het altijd fout ging, waardoor jullie dan nu in een scheidingspositie zitten. Wij vinden ook dat dat dat ons werk is, een mogelijkheid te geven tot het uitpraten van langdurige boosheid. Bij heel veel van onze cliënten is dat ook ruim voldoende om hun neus weer naar de toekomst te draaien, wat die ook mag zijn.

Bij sommige van onze cliënten is dat het moment dat ze overstappen naar onze relatietherapie die ervoor zorgt dat ze weer jaren samen verder kunnen.

Ook al ga je scheiden, je moet wel als ouders met elkaar verder, jullie hebben immers samen kinderen en dat zorgt er in veel gevallen voor dat het contact soms nog intensiever wordt dan voorheen.

Iets wat niet mag is je kinderen missen, dat mag eigenlijk nooit! Je kinderen zijn voor de helft van jou en de andere helft van die ander en of je wilt of niet, ze zijn nooit alleen jij en ook nooit alleen die ander, vandaar dat ze vrij naar de een en naar de ander moeten kunnen gaan.

En vandaar dat geen ouder ooit een kind hoort weg te sturen, want dat wegsturen is een teken dat jij de opvoeding niet goed hebt volbracht, dat jij niet volwassen genoeg bent of erger niet voldoende geïnteresseerd bent, omdat je misschien al een nieuw kind hebt die je (nog) niet tegenspreekt.

Zit je toch in deze situatie en wil je alsnog een en ander uitspreken, bel of mail van met ons

Wij zijn mr. dr. Eric Ebben (register mediator) en Colette (Ebben) Pastoor, (familie mediator en Kindbehartiger)  Tel: 0251 67000 of info@familymatter.nl

Category Uncategorized
Share :
CommentsNo Responses to “Goede mediator maakt het verschil !”
No comments yet.

Geef een reactie