Erfenis-Mediation

We hebben ruzie over de erfenis, hoe kunnen we dit samen oplossen?

Dus zonder ieders toestemming, geen verdeling van de erfenis?42.kasteel1
Als verzorger woon ik nog steeds in het ouderlijk huis en nu?
Hoe gaan we dan de erfenis verdelen?
Herkenning: wie staat er aan mijn kant?
Erkenning: weet je wel wat ik allemaal voor onze (ouder(s) gedaan heb?
Kan mediation de familie erfenis oplossen?

Erven is vaak afrekenen, de laatste kans om een en ander recht te trekken gepaard met de nodige confrontaties, waarbij zelfs de koude kant het nodige te zeggen heeft. Dat is niet altijd makkelijk, want alles hangt samen met overlijden, verdriet en met familieverhoudingen. Als jullie er echt niet meer met elkaar uitkomen en dan gaan wij aan het werk als mediators. Wij herstellen de balans tussen de betrokkenen en vragen naar één ieders wensen. Vervolgens inventariseren wij deze wensen en proberen een zo goed mogelijk oplossing te vinden voor iedereen.

Erven is pure emotie met grote consequenties

En omdat je hogere eisen stelt aan je familie, dan aan wie dan ook, is de kans dat je teleurgesteld raakt ook vele malen groter. Familie heeft hiërarchie: ben je ouder (belangrijker) of de jongste (de benjamin) en je denkt elkaar door en door te kennen … Toch zou je vanuit deze positie ook weer een goede familieband kunnen opbouwen: tijdens onze mediation leer je weer naar elkaar te luisteren en worden er nuanceringen in jullie verhaal aangebracht.

Wij streven naar wederzijds begrip, waardoor cliënten er samen in slagen het conflict op te lossen. Wilt u ook gebruik maken van onze expertises? Neem dan contact op met ons via de contactpagina op deze website. U kunt ons natuurlijk ook bellen op 0251-657000 of mailen op eric@familymatter.nl. Wij bellen of mailen binnen 24 uur terug voor een afspraak.