Vechtscheidingen

Ik krijg een mailtje van een familielid uit het Oosten van het land: jullie doen toch echtscheidingen? Verbaasd zit ik er naar te kijken,  het feit dat hij niet even gebeld heeft maar wel de moeite heeft genomen om onze site te vinden en daarop het formulier in te vullen…

“Ik ben al een tijdje aan het scheiden en nu loopt het spaak, we komen terecht in een vechtscheiding en nu weet ik niet meer wat ik moet doen….. Kan ik naar jullie toekomen aub?? “

Ik heb ‘m wel eens gezien met de dame waar hij nu mee in gevecht is, een leuk mens als ik mij goed herinner en ze hebben samen een jongen en een meisje, rond de puberteit nu.

Als je eerst even belt, hoef je niet het hele stuk voor jan doedel naar ons toe te rijden, mail ik terug, Eric en ik zijn FamilieMediators en weliswaar geeft Eric veel cursus (bijscholing) aan advocaten, hij is het zelf niet. Dat maakt dat hij ook niet voor een cliënt zo maar naar de rechtbank kan. Dat mogen alleen advocaten.

Dezelfde avond nog belt hij, ze zijn al een tijdje bezig, gaat helemaal niet goed: “ja over het geld natuurlijk, en over het huis en toen dreigde zij met de kinderen.” Opvallend dat gedoe in echtscheidingen altijd over geld en huis begint en dat je het als reactie daarop over de kinderen krijgt. Met name binnen echtscheidingen die onverantwoord lang duren.

Het voordeel van mediators is namelijk dat je vrij snel met elkaar kunt overleggen en met hun hulp dan ook snel de boel kunt vastleggen.

Vooral onervaren of incompetente mediators laten dit vaak voordeel vaak vastlopen en staan er dan hopeloos bij te kijken…

En als zij het al niet meer weten, wie dan nog wel? De meeste mensen scheiden maar een enkele keer en het is echt lastige materie, dus je moet een mediator hebben die wel weet waar hij of zij het over heeft, die snapt wat de (fiscale) consequenties van beslissingen zijn en die laten meewegen in het geheel.

Maar men gaat vaak voor lekker goedkoop… want de prijs is reuze belangrijk, maar als je maanden later nog steeds zit te prutten vraag ik mij af of dat wijs is.

We hebben het opgelost, de vrouw in kwestie, die inderdaad leuk was, ook aan tafel gevraagd en het samen in zes uur uitgeplozen. De dame had een kennis mee, die er financieel verstand van had. Hij vertrouwde op ons en uiteindelijk zij ook, toen ze merkte dat wij het beste voor de kinderen voor ogen hadden.

De stukken zijn getekend en via onze kanalen naar de Rechtbank gegaan, ze hebben betaald, meer dan ze in gedachten hadden, maar er zat dan ook nogal wat werk in dat dubbel gedaan moest worden. Van die kosten is bij de aangifte IB overigens flink wat terug te vorderen. Dat is namelijk ons werk en daar hebben we lang voor gestudeerd. Daarom kunnen wij het ook heel snel en zonder over grenzen te gaan, maar ook daar, dat is het gevolg van ervaring die we door de jaren heen hebben opgedaan.

Wij zijn professionals en wij kunnen inderdaad in een weekend mensen scheiden die al maanden met elkaar in de clinch liggen, juist omdat we zo professionals zijn. Wil je het stukken goedkoper, ga dan by all means naar amateurs toe, die het werk eigenlijk niet beheersen en die er een pijnlijke puinhoop van maken, zodat je jaren in scheiding zit, wachtend op verlossing.

Bij de tijd dat je eindelijk gescheiden bent en vol in de ruzies over alles vecht met elkaar, had je met liefde iets meer betaald zodat je snel prettig gescheiden had kunnen zijn.

De keus is zoals altijd aan de klant..